Obsidián pavoučí minerální hmatka
  • Obsidián pavoučí minerální hmatka
  • Obsidián pavoučí minerální hmatka
  • Obsidián pavoučí minerální hmatka

Obsidián pavoučí minerální hmatka

Účinky minerálu

Obsidiány vznikly prudkým tuhnutím z roztavené lávy. Stejně tak rychle účinkují, nemají hranice ani omezení. Pomáhají pravdě, odráží jednotlivé lidské vlastnosti a odhalují slabosti a bloky. Před obsidiánem nelze nic zatajit. Díky těmto zjištěním se můžeme posouvat vpřed, osobnostně růst a ony nám dodají stabilní podporu. Umožňují do hloubky jdoucí léčení, je potřeba k nim takto přistupovat.

Pavoučí obsidián má šedozelenomodrou kresbu pavučiny. Přináší jasnost a nastoluje hluboký klid. Zahání nestabilitu, nestálost a nevyrovnanost. Přináší naději a pomáhá pohnout se z místa. Dokonce nám pomocí jasných myšlenek ukazuje cestu. Je ochranným kamenem. Tlumí záchvaty vzteku, odhání zlé myšlenky a přináší rovnováhu.

Čistění minerálu

Pod proudem vlažné vody, nebo přes noc v misce vody, nejlépe společně s křišťálem. Nabíjíme je na přímém slunci ráno nebo v podvečer.

Vzhled minerálu

Barevnost – namodralá, nazelenalá či šedo-zelená kresba.

Zajímavosti o minerálu

Název je podle Římana jménem Obsius, který jej v Etiopii nalezl a přinesl do Říma. Mexické obsidiány používali staří Aztékové na rituální předměty, zbraně a ozdoby. Vznikl tak, že láva při vulkanickém výbuchu zchladla tak rychle, že nestačila zkrystalizovat a stala se sopečným sklem. V paleolitu (600 000 let př.n.l.) a neolitu (190 000 let př.n.l.) byl obsidián pro svou snadnou opracovatelnost, tvrdost a ostrý lasturnatý lom hojně používán na výrobu pracovních nástrojů, nožů a zbraní.

45,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Minerál je upravený tromlováním. Jemným omíláním v bubnech se získává zaoblený tvar kamene s vysokým leskem. 

Velikost minerálu cca 33mm.

Zaslaný kus se může mírně lišit tvarem, zbarvením od vzorku na fotografii.

16 dalších produktů ve stejné kategorii: