Jantarový  kuličkový náhrdelník
  • Jantarový  kuličkový náhrdelník
  • Jantarový  kuličkový náhrdelník
  • Jantarový  kuličkový náhrdelník

Jantarový kuličkový náhrdelník

Účinky minerálu

Jantar je jedním z mála drahých kamenů organického původu, je to zkamenělá pryskyřice jehličnatých stromů značného stáří až 50 milionů let. Je nabitá původní sluneční energií, která má nebývalou schopnost celý náš organismus očistit a prozářit. Zahání chmury, deprese a beznaděj. Probouzí v nás touhu žít a nechat se okouzlovat prostými věcmi pozemského života a těšit se jimi. Podporuje naše osudová rozhodnutí, která mohou pozitivně ovlivnit naše příští kroky. Přináší nám rovnováhu, spokojenost a mír duše. Jantar aktivuje pozitivní mysl, vůli a trpělivost. Posiluje imunitu, přináší úlevu při horečnatých infekčních onemocněních. Mírní revmatické bolesti, dnu, kloubové záněty, artritidu a artrózu. Mírní záněty dásní a sliznice. Tradice dodnes doporučuje jantar k utišení bolestí při prořezávání prvních zoubků u batolat, při očních a ušních potížích, při revmatismu, závratích, srdeční slabosti a malárii. Kámen je citlivý na pot a kosmetiku, při namáhání matní a tmavne.

Čistění minerálu

Pod proudem vlažné vody. Pro jeho velkou citlivost na teplo a sluneční paprsky jej nabíjíme jen na nepřímém slunci.

Vzhled minerálu

Lehký kámen průhledný až neprůhledný v barvách medově žlutý, oranžový, červený, slonovinově bílý, hnědý, černý, vzácně modrý a zelený.

Zajímavosti o minerálu

Název pochází z ugrofinštiny. Druhé pojmenování jantaru zní “ambra” z arabského “anbar”. Mladší (cca 30 milionů let) jantar KOPÁL pochází např. z Kolumbie. Ojediněle se v jantaru vyskytuje různý drobný hmyz nebo rostlinka. Pro snadnou opracovatelnost a poměrně četný výskyt na lokalitách byl jantar ctěn jako amulet již od paleolitu a v době kamenné byl dokonce uznáván jako platidlo. V antické době byl důležitou složkou vonných mastí.

780,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Náhrdelník je jednořadý, na fotce je zatočený.

Jantárky jsou tromlované téměř do kulata, uzlíkované a s bezpečnostním šroubovacím zapínáním.

Oblast původu je Pobaltí, jsou s certifikátem původu.

Délka je cca 44 cm.

16 dalších produktů ve stejné kategorii: