Ametyst Afrika 6mm kuličkový náhrdelník
  • Ametyst Afrika 6mm kuličkový náhrdelník

Ametyst Afrika 6mm kuličkový náhrdelník

Účinky minerálu

Přináší božskou lásku, nabízí vhled do skutečné podstaty člověka, povzbuzuje k něžnosti a duchovní moudrosti. Otevírá cestu pro rozvoj intuice a podporuje tělesné vlohy. Působí proti všem bolestem ve fyzické, citové i duševní oblasti. Mírní žal, přináší útěchu a tím přispívá ke klidnému spánku. Podporuje nás v obětavosti, nezištnosti a touze pomáhat bližním. Odvrací nás od materiálního světa k vyšším duchovním formám života. Jeho energie v nás probouzí vůli, odhodlání a odvahu s lehkým srdcem a myslí opustit staré návyky, představy a emoce a nahradit je lepšími. Ametyst potírá hněv, zbabělost, strach a veškeré negativní vlastnosti a sklony, které nás zatěžují a naopak v nás probouzí dobrotu a láskyplnou moudrost. V jeho fialové barvě se spojuje rudý oheň životní síly, smyslů a činorodosti s modrým světlem čistoty ducha, klidu a nekonečna. Tak tvoří most mezi Zemí a Nebem a umožňuje přístup k novým dimenzím bytí. Pod vlivem ametystu přijímáme snadněji tajemství života, jež jsou samotným rozumem nepochopitelná. Ovlivňuje zejména poruchy způsobené duševním přepětím, stresem a nezpracovanými negativními zážitky, které zůstaly hluboko v nás. Pomáhá při bolestech hlavy a migréně, při cukrovce, epilepsii a mimo jiné usnadňuje porod. U dětí tiší zlostné chování, záchvaty vzteku a výbuchy hysterie.

Vzhled minerálu

Fialová barva od téměř průhledné až po velmi tmavý odstín fialové. Zbarvení vlivem přírodního radioaktivního ozáření a oxidy Fe, Mn a Ti. Chevron má v sobě bílé klikaté pásky vytvořené stlačením minerálu při vzniku minerálu.

Zajímavosti o minerálu

V Brazílii v pohoří Serra do Mar byla objevena geoda o rozměrech 10x5x2m, z níž bylo získáno 70 tun ametystů. Aristoteles ho doporučoval jako prostředek proti opilosti a proto byl tehdy nošen jako amulet. Později platil jako kámen cudnosti a zdrženlivosti. V biskupském prstenu manifestoval oduševnění a vnitřní čistotu.

Čistění minerálu

Vkládáme pod proud vlažné vody či společně s křišťálem vložíme do misky s vodou. Nabíjíme mimo dosah přímého slunečního svitu ve stínu. Na slunci ametyst bledne!

330,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Náhrdelník je jednořadý, na fotce je zatočený.

Navlečený náhrdelník je na ocelovém lanku s karabinkou a prodlužovacím řetízkem pro optimální nošení.

Délka je cca 42 cm + řetízek.

Máte-li zájem o odlišnou délku, vepište prosím poznámku do objednávky.

Mohlo by vás také zajímat

16 dalších produktů ve stejné kategorii: