Obsidián mahagon (moka) 8mm kuličkový náhrdelník
  • Obsidián mahagon (moka) 8mm kuličkový náhrdelník

Obsidián mahagon (moka) 8mm kuličkový náhrdelník

Účinky minerálu 

Obsidiány vznikly prudkým tuhnutím z roztavené lávy. Stejně tak rychle účinkují, nemají hranice ani omezení. Pomáhají pravdě, odráží jednotlivé lidské vlastnosti a odhalují slabosti a bloky. Před obsidiánem nelze nic zatajit. Díky těmto zjištěním se můžeme posouvat vpřed, osobnostně růst a ony nám dodají stabilní podporu. Umožňují do hloubky jdoucí léčení, je potřeba k nim takto přistupovat. 

Obsidián mahagon nebo-li moka (černo-červený flekatý kámen) podporuje bystrost, koncentraci a logické uvažování, proto je i dobrým kamenem při důležitých zkouškách, kde současně snižuje trému a strach z případného neúspěchu. To vše se dá využít při jednáních nebo důležitých a složitých osobních setkáních. Pomáhá při alergiích, zánětech a plísňových onemocněních střev. Podporuje a chrání trávicí systém, pomáhá při žaludeční nevolnosti, mírní křeče. 

Čistění minerálu

Pod proudem vlažné vody, nebo přes noc v misce vody, nejlépe společně s křišťálem. Nabíjíme je na přímém slunci ráno nebo v podvečer. 

Vzhled minerálu

Barevnost – černohnědá (obsidián mahagon). 

Zajímavosti o minerálu

Název je podle Římana jménem Obsius, který jej v Etiopii nalezl a přinesl do Říma. Mexické obsidiány používali staří Aztékové na rituální předměty, zbraně a ozdoby. Vznikl tak, že láva při vulkanickém výbuchu zchladla tak rychle, že nestačila zkrystalizovat a stala se sopečným sklem. V paleolitu (600 000 let př.n.l.) a neolitu (190 000 let př.n.l.) byl obsidián pro svou snadnou opracovatelnost, tvrdost a ostrý lasturnatý lom hojně používán na výrobu pracovních nástrojů, nožů a zbraní.

340,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Náhrdelník je jednořadý, na fotce je zatočený.

Navlečený náhrdelník je na ocelovém lanku s karabinkou a prodlužovacím řetízkem pro optimální nošení.

Délka je cca 42 cm + řetízek.

Máte-li zájem o odlišnou délku, vepište prosím poznámku do objednávky.

Mohlo by vás také zajímat

16 dalších produktů ve stejné kategorii: