Křišťál 6mm kuličkový náramek
*Zde vidíte pouze obrázky k vybrané kombinaci.
  • Křišťál 6mm kuličkový náramek

Křišťál 6mm kuličkový náramek

Účinky minerálu

Symbolizuje světlo na Zemi, jeho očistnou a léčivou energii. Působí jako katalyzátor, urychlující výměnu energií nejen v nás. Negativní odebírá a pozitivní dodává. Přírodní krystal křišťálu může energii posílit, koncentrovat, ukládat, přenášet nebo přeměňovat. Jestliže jsme oslabení a v nerovnováze, přichází napětí, později bolest a pak nemoc; tomu můžeme předcházet prevencí. Křišťál zajišťuje rovnováhu, posiluje nás a je vhodným průvodcem při meditaci. Učí nás vidět sami sebe takové, jací jsme. Na fyzické úrovni je křišťál vhodnou prevencí všech chorobných stavů těla i duše. Působí hlavně na všechny druhy blokád. Tiší bolesti, příznivě působí na srdce, štítnou žlázu i na zažívací ústrojí. Zevně je vhodný při popáleninách a kožních nemocech. Bohatá drůza křišťálu nemá chybět v žádném domě. Napomáhá důkladné výměně energií a působí jako harmonizující prvek při mezilidských vztazích v rodině. Společně s růženínem působí křišťál jako ochrana před elektromagnetickým smogem a zářením. 

Čistění minerálu

Důkladnou očistu provádíme přes noc v misce s vodou či několik minut pod tekoucí vodou. Dobíjet křišťál lze libovolně dlouho na přímém slunci. Pozor na podložku pod křišťálem (například u výbrusů koulí) může dojít ke vznícení – křišťál působí jako čočka a může podklad podpálit. 

Vzhled minerálu

Je známý svou bezbarvou až průsvitně bílou barvou, skelného lesku. 

Zajímavosti o minerálu

Název pochází z řeckého slova “krystallos” - led. Taktéž bývá nazýván horský křišťál. Z oblasti Alp je uváděn nález křišťálu o hmotnosti 400 kg až 800 kg ze Švýcarska a 618 kg z Rakouska. V roce 1965 byla v Rakousku nalezena dutina křišťálu s krystalem, který vážil téměř 1t a měřil cca 120 x 60 x 75 cm. Ve středověku se věřilo, že křišťál je zkamenělý led. Šamani v Austrálii a na Nové Guinei s jeho pomocí přivolávají déšť, Tibeťané ho dodnes používají jako lék na otevřené rány, Japoncům symbolizuje trpělivost, moudrost a dokonalost a americkým Indiánům je prostředníkem při komunikaci s duchovním světem.

Velikost náramku
210,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Ručně navlečený náramek z kuličkového minerálu na elastické zdvojené šperkařské gumičce.

Obvod je cca 18 cm.

Máte-li zájem o odlišný obvod, vepište prosím poznámku do objednávky.

Mohlo by vás také zajímat

16 dalších produktů ve stejné kategorii: