Achát barvený  tromlovaný přívěsek
  • Achát barvený  tromlovaný přívěsek
  • Achát barvený  tromlovaný přívěsek
  • Achát barvený  tromlovaný přívěsek

Achát barvený tromlovaný přívěsek

Účinky minerálu

Kresba a barevné efekty v achátech symbolizují sounáležitost s přírodou. Posilují v nás vědomí vlastní identity, pud sebezáchovy, důvěru ve vlastní schopnosti. Acháty v nás prohlubují fantazii, kreativitu, odvahu, vytrvalost a vůli k životu. Učí ušlechtilému přímému jednání vůči bližním i nepřátelům a vede nás k nalezení správných slov při komunikaci. Podporuje hledání pravdy a přijetí kritiky. Posiluje rozmnožovací orgány mužů i žen, chrání rodičky. Utišuje nejrůznější bolesti a je nepostradatelný při alergiích a kožních problémech. Obecně snižuje teploty, mírní horečnatá infekční onemocnění. Kromě výše uvedeného má každý druh achátu své specifické přednosti. Achát s krystalickým středem chrání nový život, podporuje zdravý růst buněk a navozuje pocit bezpečí. Centrálně pruhovaný achát podporuje naši koncentraci, logické a racionální myšlení. Pomáhá při zánětech vaječníků a vejcovodů, při prostatě, při nedostatečné funkci ledvin, při zánětu močového měchýře a močových cest, při žaludečních a střevních problémech.

Čistění minerálu

Pod proudem vlažné vody, nebo přes noc v misce vody společně s křišťálem. Acháty barvené nabíjíme dlouho na nepřímém slunci.

Vzhled minerálu

Achát je kámen mnoha barev a kreseb. Zabarvení je vlivem příměsí Fe, Mn, Ni, Cr i rozličnými minerály např. hematitem, chloridem. Lesk je skelný, matný, hedvábný.

Varianta minerálu

Existují - růžový, šedý, pruhovaný, bílý až mléčný, mechový, s krystaly ve středu, ohnivý a další.

Zajímavosti o minerálu

Název je historický, u řeky Achates v jižní Sicílii bylo první naleziště achátů. Uprostřed achátu nacházíme vzácně dutiny vyplněné vodou, častěji krystaly křišťálu, záhnědy a ametystu. Archeologické nálezy dokazují, že achát byl opracováván již v dávnověku, zprvu na nástroje, později na ozdobné a kultovní předměty.

45,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Minerální přívěsek z hlazených kamenů vhodný na zavěšení na ocelové lanko nebo šňůrku, kterou v černé barvě dodáváme zdarma s produktem.

Velikost cca 25x20 mm.

Přívěsek je shodný s fotografií.

16 dalších produktů ve stejné kategorii: