Apatit neopracovaný minerál
  • Apatit neopracovaný minerál
  • Apatit neopracovaný minerál

Apatit neopracovaný minerál

Účinky minerálu

Apatit má podnětné vlastnosti. Představuje styčný bod mezi vědomím a hmotou. Je naladěný na budoucnost, ale přesto dokáže spojovat člověka s jeho minulými životy. Psychologicky apatit zvyšuje motivaci a vytváří rezervy energie. Vyvolává otevřenost, podněcuje k otevřenému jednání. Potlačuje lhostejnost a nepřátelství. Odstraňuje negativní postoje. Pomáhá hyperaktivním a autistickým dětem. Povzbuzuje tvůrčí schopnosti a intelekt. Apatit pročišťuje zmatky a spory, pomáhá získávat informace, jichž lze využít k osobnímu i společnému prospěchu. Rozšiřuje vědomí, otevírá cestu pravdě. Tiší lítost, apatii a zlost. Snižuje podrážděnost a překonává citové vyčerpání. Apatit léčí kosti a podporuje tvorbu nových buněk. Napomáhá pohlcování vápníku a tím prospívá kostem, zubům, pohybovému ústrojí. Zlepšuje stav při problémech s klouby. Tento kámen potlačuje pocit hladu a zvyšuje účinnost metabolismu. Podněcuje ke zdravému stravování. Působí léčivě na žlázy, meridiány a vnitřní orgány. Slouží ke snížení vysokého tlaku. Uvádí do rovnováhy tělesné, emocionální, duševní a duchovní tělo.

Čistění minerálu

Omýt vlažnou vodou. Nabíjí se mimo přímé slunce.

Vzhled minerálu

Může se v přírodě vyskytovat v celé škále barev v závislosti na jeho chemické příměsi (Mn, Sr, Y, Ce, La, Na, Mg a další) a to přes zelenou, žlutou, fialovou, bezbarvou, hnědou, šedou, k růžové až modré.

Zajímavosti o minerálu

Název odvozen z řeckého slova “apateo” - klamu. Zajímavostí je, že se mikroskopické krystalky apatitu vyskytují v kostech a zubech všech obratlovců včetně člověka.

115,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Neopracované, přírodní minerály vyjadřují svoji energii nejsilněji.

Apatit z Madagaskaru o velikosti cca 34x79x55mm zasíláme dle vyobrazení na fotografii.

16 dalších produktů ve stejné kategorii: