Lapis lazuli 4mm kuličkový náramek
*Zde vidíte pouze obrázky k vybrané kombinaci.
  • Lapis lazuli 4mm kuličkový náramek
  • Lapis lazuli 4mm kuličkový náramek
  • Lapis lazuli 4mm kuličkový náramek

Lapis lazuli 4mm kuličkový náramek

Účinky minerálu

Královská modř symbolizuje duchovní hloubku a vnitřní harmonii. Lapis lazuli ochraňuje na duchovní úrovni a probouzí v nás nadsmyslovou lásku. Dává pocit jistoty, bezpečí a schopnost intuitivní prožitky dešifrovat a uvést ve skutečnost. Učí rozpoznávat jemné signály, které ve vhodný čas ukáží směr cesty. Má moc a schopnost bořit bariéry všeho druhu. Pyritové vrostlice tiší bezdůvodné pocity strachu a nejistoty. Zvyšuje empatii a intuitivní chápání názorů ostatních. Pomáhá vyjadřovat nejhlubší myšlenky a pocity. Ukazuje, jak jasně, leč laskavě vytyčovat hranice tak, aby je ostatní respektovali a ctili. Díky němu dokážeme říci i něco nepříjemného a nemusíme to dusit v sobě. Mírní otoky, křeče a zánět očí. Reguluje krevní oběh, funkci štítné žlázy. Pomáhá při zánětu průdušek, menstruaci, vyrážkách, ekzémech a po bodnutí hmyzem. Potlačuje teploty, zmírňuje deprese a bolesti hlavy pramenící z nervozity nebo duševního vyčerpání. Je prevencí proti infarktu, mrtvici a vzniku nádorových chorob. 

Čistění minerálu

Čistíme pod proudem vlažné vody a položíme ho na křišťál při svitu noční oblohy. Nabíjíme jej krátce na přímém slunci. 

Vzhled minerálu

Světle modrá až tmavomodrá, královská modř, neprůhledný. Podobá se hvězdné obloze svými pyritovými vrostlicemi na tmavomodrém poli. 

Zajímavosti o minerálu

Lazurit je odvozen od perského slova “läzwärd” - modrý. Hornina s převahou lazuritu se nazývá lapis-lazuli. Názvosloví lapis-lazuli je podle latinského “lapis” - kámen a arabského “azul” - nebe. Byl od nepaměti nejrůznějšími kulturami zpracováván na šperk, ozdobné předměty, amulety a pečetidla. Symbolizoval moc a bohatství. Prášek ve směsi s voskem a olejem byl používán jako drahocenné barvivo tzv. ultramarin.

Velikost náramku
340,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Ručně navlečený náramek z kuličkového minerálu na elastické zdvojené šperkařské gumičce.

Obvod je cca 18 cm.

Máte-li zájem o odlišný obvod, vepište prosím poznámku do objednávky.

Mohlo by vás také zajímat

16 dalších produktů ve stejné kategorii: