Ametyst chevron 6mm kuličkový náramek
*Zde vidíte pouze obrázky k vybrané kombinaci.
  • Ametyst chevron 6mm kuličkový náramek
  • Ametyst chevron 6mm kuličkový náramek
  • Ametyst chevron 6mm kuličkový náramek

Ametyst chevron 6mm kuličkový náramek

Účinky minerálu

Přináší božskou lásku, nabízí vhled do skutečné podstaty člověka, povzbuzuje k něžnosti a duchovní moudrosti. Otevírá cestu pro rozvoj intuice a podporuje tělesné vlohy. Působí proti všem bolestem ve fyzické, citové i duševní oblasti. Mírní žal, přináší útěchu a tím přispívá ke klidnému spánku. Podporuje nás v obětavosti, nezištnosti a touze pomáhat bližním. Odvrací nás od materiálního světa k vyšším duchovním formám života. Jeho energie v nás probouzí vůli, odhodlání a odvahu s lehkým srdcem a myslí opustit staré návyky, představy a emoce a nahradit je lepšími. Ametyst potírá hněv, zbabělost, strach a veškeré negativní vlastnosti a sklony, které nás zatěžují a naopak v nás probouzí dobrotu a láskyplnou moudrost. V jeho fialové barvě se spojuje rudý oheň životní síly, smyslů a činorodosti s modrým světlem čistoty ducha, klidu a nekonečna. Tak tvoří most mezi Zemí a Nebem a umožňuje přístup k novým dimenzím bytí. Pod vlivem ametystu přijímáme snadněji tajemství života, jež jsou samotným rozumem nepochopitelná. Ovlivňuje zejména poruchy způsobené duševním přepětím, stresem a nezpracovanými negativními zážitky, které zůstaly hluboko v nás. Pomáhá při bolestech hlavy a migréně, při cukrovce, epilepsii a mimo jiné usnadňuje porod. U dětí tiší zlostné chování, záchvaty vzteku a výbuchy hysterie.

Vzhled minerálu

Fialová barva od téměř průhledné až po velmi tmavý odstín fialové. Zbarvení vlivem přírodního radioaktivního ozáření a oxidy Fe, Mn a Ti. Chevron má v sobě bílé klikaté pásky vytvořené stlačením minerálu při vzniku minerálu.

Zajímavosti o minerálu

V Brazílii v pohoří Serra do Mar byla objevena geoda o rozměrech 10x5x2m, z níž bylo získáno 70 tun ametystů. Aristoteles ho doporučoval jako prostředek proti opilosti a proto byl tehdy nošen jako amulet. Později platil jako kámen cudnosti a zdrženlivosti. V biskupském prstenu manifestoval oduševnění a vnitřní čistotu.

Čistění minerálu

Vkládáme pod proud vlažné vody či společně s křišťálem vložíme do misky s vodou. Nabíjíme mimo dosah přímého slunečního svitu ve stínu. Na slunci ametyst bledne!

Velikost náramku
230,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Ručně navlečený náramek z kuličkového minerálu na elastické zdvojené šperkařské gumičce.

Obvod je cca 18 cm.

Máte-li zájem o odlišný obvod, vepište prosím poznámku do objednávky.

Mohlo by vás také zajímat

16 dalších produktů ve stejné kategorii: