Fluorit minerální srdíčko 20 mm
  • Fluorit minerální srdíčko 20 mm
  • Fluorit minerální srdíčko 20 mm

Fluorit minerální srdíčko 20 mm

Účinky minerálu

Mnohobarevnost kamene naznačuje široké pole pro jeho využití. V jeho přítomnosti intuitivně tušené se nám projeví jasněji a konkrétněji. Posiluje naše rozpoznávací schopnosti. Napovídá nám, že moudrost vyrůstá z lásky a harmonie, jíž nedojdeme bez vnitřního ztišení. Fluorit žehná našim touhám a našemu konání, pomáhá nám beze zbytku naplnit naši osudovou úlohu na Zemi. V bezradnosti, zmatení, nebo když nás ovládne nepokoj, nám umožňuje znovu nalézt ztracenou rovnováhu. Ve stáří si s jejich pomocí uchováme jasný rozum. Zvyšuje koncentraci, tiší bolesti hlavy a migrény. Je prevencí a lékem při infekčních a chřipkových onemocněních a při chorobách horních cest dýchacích. Regeneruje buněčnou stavbu plic, léčí astma a alergie. Aktivuje funkci sleziny a jater, mírní zánětlivá onemocnění ledvin a močového měchýře. Po obtížném dni nebo při prvních příznacích možného ochoření přináší tělu úlevu a duši mír. Pomáhá při komplikovaném těhotenství.

Čistění minerálu

Proudem vlažné vody nebo přes noc v misce vody. Nabíjíme z dosahu slunečních paprsků, nebo v noci za úplňku společně s křišťálem.

Vzhled minerálu

Fluorit je průsvitný, nejčastěji zelený nebo fialový, někdy také čirý, modrý, žlutý nebo hnědý. Průhledný kámen se skelným leskem.

Zajímavosti o minerálu

Název je odvozen z latiny “Fluore” - téci. Fluorit používali již Řekové k výrobě vzácných váz a nádob, známých pod jménem “vasa murrhina”. V minulém století byla v Anglii velmi oblíbená jeho vzácná modrá odrůda, tzv. Blue John. V současné době je používán v metalurgii, chemii, sklářství, optice aj.

59,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Minerální srdíčko ve velikosti 20mm s kovovým úchytem dodáváme s černou šňůrkou zdarma. V případě výběru jiné voskované šňůrky napište barvu do poznámky.

16 dalších produktů ve stejné kategorii: