Achát stromový neopracovaný minerál
  • Achát stromový neopracovaný minerál
  • Achát stromový neopracovaný minerál
  • Achát stromový neopracovaný minerál

Achát stromový neopracovaný minerál

Účinky minerálu

Kresba a barevné efekty v achátech symbolizují sounáležitost s přírodou. Posilují v nás vědomí vlastní identity, pud sebezáchovy, důvěru ve vlastní schopnosti. Acháty v nás prohlubují fantazii, kreativitu, odvahu, vytrvalost a vůli k životu. Učí ušlechtilému přímému jednání vůči bližním i nepřátelům a vede nás k nalezení správných slov při komunikaci. Podporuje hledání pravdy a přijetí kritiky. Posiluje rozmnožovací orgány mužů i žen, chrání rodičky. Utišuje nejrůznější bolesti a je nepostradatelný při alergiích a kožních problémech. Obecně snižuje teploty, mírní horečnatá infekční onemocnění. Kromě výše uvedeného má každý druh achátu své specifické přednosti.

Stromový achát mírní zlobu, rozčilení, nezdravé vášně, učí nás sebekontrole, umění udržet jazyk za zuby a za každé situace ovládat své city. Přináší pocit jistoty, stability, vědomí vlastní identity, vůli a vytrvalost dovršit vytyčené cíle.

Čistění minerálu

Pod proudem vlažné vody, nebo přes noc v misce vody společně s křišťálem. Acháty všeho druhu, s výjimkou ohnivého, nabíjíme dlouho na přímém slunci.

Vzhled minerálu

Achát je kámen mnoha barev a kreseb. Zabarvení je vlivem příměsí Fe, Mn, Ni, Cr i rozličnými minerály např. hematitem, chloridem. Lesk je skelný, matný, hedvábný.

Zajímavosti o minerálu

Název je historický, u řeky Achates v jižní Sicílii bylo první naleziště achátů. Uprostřed achátu nacházíme vzácně dutiny vyplněné vodou, častěji krystaly křišťálu, záhnědy a ametystu. Archeologické nálezy dokazují, že achát byl opracováván již v dávnověku, zprvu na nástroje, později na ozdobné a kultovní předměty.

35,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Neopracované, přírodní minerály vyjadřují svoji energii nejsilněji.

Achát stromový z nalezišť v Indii o velikosti cca 25x40x28mm zasíláme dle vyobrazení na fotografii.

16 dalších produktů ve stejné kategorii: