Malachit - lahvička s minerály
  • Malachit - lahvička s minerály
  • Malachit - lahvička s minerály
  • Malachit - lahvička s minerály
  • Malachit - lahvička s minerály

Malachit - lahvička s minerály

Účinky minerálu

Tento zemitý kámen nám připomíná, že se i náš život skládá ze světlých a tmavých tónů. Život je plný protikladů. Malachit nás učí s trpělivostí a klidem přijímat i zlo, neboť i zklamání, nepřízeň osudu a neúspěch mají smysl. Platíme jimi daň za zkušenosti, které mají podstatnou cenu pro náš další vývoj. Kdo na cestě životem pozná vlastní slabosti a chyby a poučí se z nich, tomu se stane při jejich odstraňování malachit spolehlivým pomocníkem. Uvádí do harmonie cit a rozum. Probouzí v nás lásku ke všemu živému. Učí empatii. Ukazuje bloky bránící dalšímu růstu. Dokáže proniknout ke kořeni problému. Malachit vytahuje hluboko ukryté pocity, přetrhává nežádoucí pouta a překonané způsoby jednání. Učí odpovědnosti za vlastní činy, myšlenky a pocity. Udržuje vnitřní pozornost, která nám umožňuje činit rychlá, nicméně intuitivně správná rozhodnutí. Mírní bolesti. Posiluje sebeobranné reakce organismu. Příznivě ovlivňuje srdeční činnost a obranyschopnost. Podporuje funkci žaludku, slinivky a sleziny. Doporučuje se při oslabení zraku, astmatických potížích, kolikách, otravách, revmatismu, menstruačních bolestech.

Čistění minerálu

Jelikož je malachit citlivý na kosmetiku a pot, ztrácí lesk, neměli bychom jej trvale nosit přímo na těle. Po očistě vodou kámen okamžitě osušíme. Na horském křišťálu ho nabíjíme několik hodin na denním světle.

Vzhled minerálu

Malachit je tmavě zelený kámen. Vytváří proužkovanou nebo květnatou kresbu, která připomíná oka na pavím peří. Kámen má hedvábný lesk.

Zajímavosti o minerálu

Název je odvozen od řeckého “malache” sytá zeleň nebo “malachos” měkký. Po staletí byl používán i jako barvivo. Jelikož symbolizoval eroticky zabarvené ženské vlastnosti – smyslnost, svůdnost, spanilost, rozmařilost a zvědavost – stal se nakonec z hlediska křesťanské morálky kamenem ďábelských svodů. Ve starém Egyptě byl naopak ctěn jako kámen naděje a důvěry.

55,00 Kč
Počet
Vyprodáno

Více informací

Skleněná lahvička s tromlovanými, vrtanými minerály 50 mm vysoká uzavřená korkovým špuntem je určena k zavěšení na krk jako přívěsek nebo vhodná jako dekorace.

Dodávéme s černou voskovanou šňůrkou zdarma.

Minerály v lahvičce nejsou určeny k navlékání.

Mohlo by vás také zajímat

16 dalších produktů ve stejné kategorii: