Kalcit oranžový minerální hmatka
  • Kalcit oranžový minerální hmatka
  • Kalcit oranžový minerální hmatka
  • Kalcit oranžový minerální hmatka

Kalcit oranžový minerální hmatka

Účinky minerálu

Posiluje kosti a pomáhá léčit kostní choroby, reguluje látkovou výměnu, aktivuje imunitní systém a čistí pleť. Reguluje srdeční činnost a mírní žaludeční a střevní problémy. Zlepšuje srážlivost krve. Podle indiánské tradice chrání, zejména v noci, před úklady duchovního světa.

Oranžový kalcit podporuje také rychlou reakci v rozhodování. Působí pozitivně na trávicí ústrojí. Snižuje náklonnost k nevolnosti, nucení k zvracení, tlumí pocity přesycení. Oranžový kalcit mírní křeče. Je nápomocen u léčby kostních chorob.

Čistění minerálu

Kalcit krátce opláchneme pod proudem vlažné vody, osušíme a necháme jej položený na drůze křišťálu nabíjet dobré dvě hodiny, z dosahu přímých slunečních paprsků na denním světle.

Vzhled minerálu

Hýří všemi barvami od bezbarvé, bílé, šedé přes červenou, hnědou, žlutou, oranžovou, po zelenou, modrou a černou. Průhledný až průsvitný kámen se skelným až perleťovým leskem.

Zajímavosti o minerálu

Název odvozen z latiny “calx” - vápno. Největší kalcit o hmotnosti 25t byl vytěžen v USA v Missouri - Joplinu. Vedle křemene je kalcit nejhojnější minerál, který převyšuje svojí mocností všechny ostatní horninotvorné nerosty, je i minerálem nejrozmanitějších krystalových tvarů. Doposud jich bylo popsáno přes 550 typů spolu s neuvěřitelným počtem 1500 typů krystalových spojek. Podle indiánské tradice chrání, zejména v noci, před úklady duchovního světa.

45,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Minerál je upravený tromlováním. Jemným omíláním v bubnech se získává zaoblený tvar kamene s vysokým leskem. 

Velikost minerálu cca 30mm.

Zaslaný kus se může mírně lišit tvarem, zbarvením od vzorku na fotografii.

16 dalších produktů ve stejné kategorii: