Akvamarín minerální hmatka
  • Akvamarín minerální hmatka
  • Akvamarín minerální hmatka
  • Akvamarín minerální hmatka

Akvamarín minerální hmatka

Účinky minerálu

Kámen symbolizující výdrž a trpělivost. Je ideální jako pomocník při studiu a psychicky náročné práci. Pomáhá nám dokončit započaté a dosáhnout tak cíle. Jeho lomivá vodní záře vnáší světlo a jas do všech skrytých koutů našeho nitra, kde projasňuje naši duši. V beznadějných obdobích vnáší do našeho splínu a depresí paprsek světla a naděje. V tomto světě se jako vlny v moři prolíná radost s bolestí. Není důležité jaké máme nebo dostaneme karty, ale je podstatné být v každé situaci čistým, dobrým člověkem. Přináší spokojenost, zmírňuje podrážděnost, agresivitu a zajišťuje rovnováhu. Je kamenem meditace a naším duchovním průvodcem. Projasňuje slova, podporuje léčbu horních cest dýchacích, sliznice a plic, zmírňuje kašel, astmatické stavy, uvolňuje napětí v šíji, zmírňuje bolesti čelistí, dásní a zubů.

Čistění minerálu

Jelikož akvamarín na přímém slunci ztrácí barvu, položíme ho po důkladné očistě vodou na křišťál, mimo přímé sluneční paprsky. Nemáme-li křišťál, nabíjíme ho na denním světle bez přímého dosahu slunce.

Vzhled minerálu

 Světle modrá až zelenomodrá barva. Zelenomodré zbarvení pochází od příměsi železa. Kámen je průhledný, průsvitný se skelným leskem.

Zajímavosti o minerálu

Název je složen z latinských slov “aqua” - voda a “marina” - mořská. V Brazílii byl v roce 1910 nalezen krystal 48,5cm dlouhý, vážící 110,5kg. Již od 14. století byl využíván jako vhodný materiál pro broušení čoček do brýlí. Akvamarín měl mít podle středověkých astrologů schopnost zklidnit rozbouřené moře.

100,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Minerál je upravený tromlováním. Jemným omíláním v bubnech se získává zaoblený tvar kamene s vysokým leskem. 

Velikost minerálu cca 25x20x22mm.

Zasíláme vyobrazený minerál.

16 dalších produktů ve stejné kategorii: