Jantar medový sekaný náhrdelník
  • Jantar medový sekaný náhrdelník
  • Jantar medový sekaný náhrdelník
  • Jantar medový sekaný náhrdelník

Jantar medový sekaný náhrdelník

Vzhled kamene

Lehký kámen průhledný až neprůhledný v barvách medově žlutá, oranžová, červená, slonovinově bílá, hnědá, černá, vzácně modrá a želená. Může obsahovat vrostlice organického původu.

Účinky kamene

Jantar je jedním z mála drahých kamenů organického původu, je to zkamenělá pryskyřice jehličnatých stromů značného stáří, až 50 milionů let, nabitá původní sluneční energií, která má nebývalou schopnost celý náš organismus očistit a prozářit.

Zahání chmury, deprese a beznaděj. Probouzí v nás touhu žít a nechat se okouzlovat prostými věcmi pozemského života a těšit se jimi. Podporuje naše osudová rozhodnutí, která mohou pozitivně ovlivnit naše příští kroky.

Přináší nám rovnováhu, spokojenost a mír duše. Jantar aktivuje pozitivní mysl, vůli a trpělivost.

Posiluje imunitu, přináší úlevu při horečnatých infekčních onemocněních. Mírní revmatické bolesti, dnu, kloubové záněty, artritidu a artrózu. Mírní záněty dásní a sliznice.

Tradice dodnes doporučuje jantar k utišení bolestí při prořezávání prvních zoubků u batolat, při očních a ušních potížích, při revmatismu, závratích, srdeční slabosti a malárii.

Jelikož je jantar citlivý na pot a kosmetiku, při namáhání matní a tmavne.

Zajímavost o kameni

Pro snadnou opracovatelnost a poměrně četný výskyt na lokalitách byl jantar ctěn jako amulet již od paleolitu a v době kamenné byl dokonce uznáván jako platidlo. V antické době byl důležitou složkou vonných mastí. Jako lék byl používán amulet proti zlým duchům.

Čištění kamene

Pod proudem vlažné vody, pro jeho velkou citlivost na teplo a sluneční paprsky jej nabíjíme jen na nepřímém slunci.

270,00 Kč
Počet
Skladem

Více informací

Jantárky jsou navlečené na uzlíkované šňůrce a s bezpečnostním šroubovacím zapínáním.

Oblast původu je Pobaltí, jsou s certifikátem původu.

Délka je cca 32 cm.

Délku nelze měnit.

14 dalších produktů ve stejné kategorii: